Simptome – tratament – gripa porcina AH1N1

, , , , , , , , ,

simptome gripa-porcina-ah1n1

Principalele simptome și măsuri de prevenire a infecției cu virus gripal AH1N1 (gripa porcină)

Principalele simptome și măsuri de prevenire a infecției cu virus gripal AH1N1 (gripa porcină) febra,frisoane,oboseala,medic,sanatate,varsaturi,cefalee,diaree,voma

Gripa porcina este o infectie respiratorie acuta a porcilor cauzata de virusul gripal tip A.

Rata de mortalitate este scazuta si însanatosirea, de obicei, are loc în 7-10 zile.

Infectii umane produse de virusul gripal de origine porcina au fost înregistrate ocazional începând cu anul 1950. Epidemia din acest an, semnalata în Mexic si SUA, sugereaza transmiterea interumana sau prin contact foarte apropiat cu porcul bolnav, concretizata de aparitia unui numar mare de îmbolnaviri la om.

Virusul gripei porcine nu se transmite prin consumul carnii sau produselor preparate termic din carne de por (la minimum 70 grade).

Simptomele gripei umane de origine porcina sunt similare cu simptomele gripei sezoniere:

 • febra (37,80C) cu debut brusc;
 • simptome respiratorii, tuse si/sau rinoree;
 • cefalee;
 • dureri musculare;
 • frison;
 • oboseala;
 • diaree sau/si voma, simptome care nu sunt tipice gripei sezoniere, dar au fost înregistrate la unele cazuri recente de gripa porcina.
 • Pâna în prezent nu exista vaccin care sa protejeye oamenii împotriva acestei infectii respiratorii. Vaccinul gripal sezonier nu ofera protectie contra gripei porcine la oameni.

  Majoritatea virusurilor gripei porcine sunt sensibile la medicatia antivirala.
  PRINCIPALA METODA DE LUPTA ÎMPOTRIVA UNEI PANDEMII DE GRIPA ESTE PREVENIREA RASPÂNDIRII BOLII PRIN IZOLAREA CÂT MAI PRECOCE A CAZURILOR!!!

  Recomandari generale:
  – Evitarea contactului apropiat cu persoane bolnave;
  – Mentinerea regulilor de igiena individuala: spalarea frecventa a mainilor, folosirea batistei personale
  în caz de stranut si tusit, care se arunca dupa folosire în locuri special amenajate;
  – Evitarea aglomeratiilor;
  – Aerisirea frecventa a încaperilor si locurilor de munca;

  În cazul în care ati avut contact cu persoane care s-au întors de cel mult 7 zile din tari unde s-au
  semnalat cazuri de gripa porcina (ex. Marea Britanie, Spania, Germania, SUA, Mexic sau altele) si aveti
  semne de boala, se impune prezentarea în cel mai scurt timp la medicul specialist boli infectioase,
  reducând folosirea mijloacelor de transport în comun (metrou, tramvai, etc.) si evitând
  automedicatia;

  Daca aveti semne de boala respiratorie obisnuita: stare subfebrila (37.5-38.5 grade, cu instalare lenta, dureri de cap, nas înfundat, dureri în gât etc.) va prezentati la medicul de familie/unitate.

  Anuntarea imediata a medicului de familie/unitate.

  Va recomandam urmarirea mijloacelor de informare (ziare, televiziuni) cu privire la evolutia acestei
  situatii si respectarea sfaturilor specialistilor.

  Gripa Porcina A/H1N1 – date generale, simptome si tratament

   - Care sunt implicatiile pentru sanatatea umana?
   – Unde au aparut cazuri la om?
   – Cum se infecteaza oamenii?
   – Consumul de carne de porc si produse in carne de porc reprezinta un factor de risc de imbolnavire prin gripa cu o noua tulpina de virus gripal A/H1N1?
   – Este acest virus contagios?
   – Care sunt simptomele?
   – Care este diferenta intre gripa sezoniera, gripa aviara, gripa porcina si gripa pandemica?
   – Exista risc de pandemie?
   – Exista vaccin care sa previna aparitia bolii la om?
   – Ce medicamente sunt disponibile pentru tratamentul bolii?
   – Ce masuri de igiena sunt recomandate pentru prevenirea imbolnavirii?
   – Daca cineva care a calatorit in zonele afectate si se simte rau, ce trebuie sa faca?

  Ce este gripa porcina?

  Gripa porcina este o afectiune respiratorie acuta a porcilor, cu contagiozitate ridicata, cauzata de unul din numeroasele virusuri gripale de tip A. Morbiditatea tinde sa fie ridicata, iar mortalitatea scazuta (1-4%). Virusul se transmite in randul porcilor prin aerosoli, prin contact direct sau indirect si de la purtatori asimptomatici. Epizootii in randul porcilor pot surveni pe tot parcursul anului, cu incidenta crescuta in perioada de toamna si iarna in zonele temperate. Multe tari vaccineaza de rutina populatiile porcine pentru a preveni boala.

  Virusurile gripei porcine apartin de obicei subtipului H1N1, dar exista si alte subtipuri circulante la porci (de ex. H1N2, H3N1, H3N2). Porcii se pot infecta, de asemenea, cu virusurile gripei aviare si cu virusurile gripei sezoniere umane. Initial se credea ca virusul gripei porcine H3N2 a fost introdus in populatia porcina de catre om.

  Uneori porcii se pot infecta cu mai mult de un virus la un moment dat, ceea ce permite genelor acestor virusuri sa se combine. Astfel poate rezulta un virus care contine gene de la mai multe surse, numit virus “reasortant”.

  Desi virusurile gripe porcine afecteaza de obicei porcii, pot depasi uneori bariera speciei si cauza boala la oameni.

  Care sunt implicatiile pentru sanatatea umana?

  Izbucniri epidemice si cazuri sporadice umane de gripa cu o noua tulpina de virus gripal A/H1N1 au fost raportate ocazional.

  In general, simptomele clinice sunt similare cu cele ale gripei sezoniere umane, tabloul clinic putand varia de la infectie asimptomatica la pneumonie severa, soldata cu deces.

  Din aceasta cauza, marea majoritate a cazurilor au fost depistate intamplator, in cadrul supravegherii epidemiologice a gripei sezoniere. Adevarata extindere a bolii in randul oamenilor este necunoscuta, deoarece cazurile usoare sau asimptomatice puteau ramane nedepistate.

  Unde au aparut cazuri la om?

  De la implementarea Regulamentului Sanitar International 2005 (IHR) in 2007, la Organizatia Mondiala a Sanatatii au fost notificate cazuri de gripa cu o noua tulpina de virus gripal A/H1N1 provenind din USA si Spania.

  Cum se infecteaza oamenii?

  La oameni virusul se transmite de obicei de la porci. Totusi, pentru unele cazuri lipseste istoricul de contact cu porci sau deplasarea in arii in care au fost localizati porci.

  Transmiterea de la om la om a survenit in cateva situatii, dar a fost limitata la contacti apropiati si grupuri “inchise” de oameni.

  Este sigur sa mancam carne sau produse din carne de porc?

  Da. Nu exista evidente ale transmiterii gripei porcine la om prin consum de carne de porc sau alte produse pe baza de carne de porc, corect prelucrate termic. Virusul gripei porcine este distrus prin preparare la temperatura de 700C.

  Este acest virus contagios?

  A fost dovedit ca acest virus este contagios si se transmite de la om la om. Totusi, in acest moment, nu este cunoscut cat de usor se raspandeste in populatiile umane.

  Care sunt simptomele gripei cu o noua tulpina de virus gripal A/H1N1?
  Simptomele infectiei cu gripa cu o noua tulpina de virus gripal A/H1N1 la oameni sunt similare cu simptomele gripei sezoniere si includ febra, oboseala, inapetenta, tuse, durere in gat. Unele persoane infectate cu gripa cu o noua tulpina de virus gripal A/H1N1 au prezentat stari de voma si diaree.

  Care este diferenta intre gripa sezoniera, gripa aviara, gripa porcina si gripa pandemica?

  Virusurile gripale circula in mod obisnuit in mediul uman si animal. Tulpini diferite pot cauza boala la oameni, pasari si porci.

  Gripa sezoniera este cauzata de virusuri gripale care sunt adaptate sa se raspandeasca in populatia umana (gripa umana). Oamenii prezinta imunitate naturala la tulpinile care se afla in circulatie, si aceasta imunitate poate fi crescuta in urma vaccinarii cu vaccin gripal sezonier.

  Gripa aviara este cauzata de virusuri gripale adaptate pentru infectia la pasari. In mod similar gripa porcina este cauzata de virusuri gripale adaptate pentru infectia la porci. Toate aceste imbolnaviri prezinta aceleasi simptome la gazdele lor. Uneori, oamenii si animalele pot schimba intre ele tulpini de virus gripal, cum ar fi persoane infectate cu virus gripal aviar sau porcin, in mod uzual dupa contact direct cu animalele bolnave.

  Amestecarea virusurilor gripale umane si animale poate duce la dezvoltarea unui virus gripal schimbat care are abilitatea de a infecta si a se transmite in populatia umana. In acest caz, populatia umana poate sa nu aiba deloc imunitate fata de acest virus nou.

  Gripa pandemica este definita ca fiind aparitia unui nou virus gripal care se raspandeste cu usurinta in populatia umana. Cand apare acest nou virus, oamenii nu au imunitate naturala pentru a fi protejati impotriva lui. Ca urmare, exista riscul ca aceste virusuri gripale noi sa determine aparitia unei pandemii de gripa daca virusul se transmite cu usurinta de la om la om.

  Care este riscul pandemic?

  Majoritatea persoanelor, in special cele care nu au contact cu porcii in mod obisnuit, nu au imunitate impotriva virusului gripei porcine, care ar putea preveni infectia. Daca virusul gripei porcine s-ar transmite de la om la om, ar declansa pandemia. Este dificil de prevazut impactul unei pandemii cauzate de acest tip de virus: aceasta depinde de virulenta virusului, existenta imunitatii populatiei, protectia data de anticorpii dezvoltati in urma gripei sezoniere si alti factori ce tin de gazda.

  Exista vaccin care sa protejeze impotriva gripei cu o noua tulpina de virus gripal A/H1N1 la om?

  Da: Cantgrip, vaccin antigripal

  PROSPECTUL CANTGRIP:

   Vaccin pandemic monovalent, purificat, fragmentat si inactivat

   1. Ce este Cantgrip si pentru ce se utilizeaza?

   Cantgrip este un vaccin pentru prevenirea gripei pandemice.
   Gripa pandemica este un tip de gripa care apare la fiecare cateva decenii si care se extinde rapid in lume. Simptomele gripei pandemice sunt asemanatoare cu cele ale gripei „obisnuite”, dar pot fi mai grave. Cand o persoana este vaccinata cu Cantgrip, sistemul imunitar (sistemul natural de aparare al organismului) va produce substante proprii (anticorpi) pentru apararea impotriva bolii. Niciuna dintre componentele vaccinului nu poate produce gripa.

   2. Inainte de a vi se administra Cantgrip

   Pentru a fi sigur ca administrarea Cantgrip este adecvata pentru dumneavoastra, este important sa spuneti medicului dumneavoastra sau asistentei medicale (asistentului medical) daca vreuna din situatiile de mai jos este valabila in cazul dumneavoastra.

   Nu vi se va administra Cantgrip:
   – daca ati avut anterior o reactie alergica instalata brusc care v-a pus viata in pericol, la oricare dintre componentele continute in Cantgrip (acestea sunt prezentate la sfarsitul prospectului) sau la oricare dintre substantele care pot fi prezente in cantitati minine, cum sunt: proteine de ou si pui, ovalbumina, formaldehida, neomicina (antibiotic) sau zahar.

   Semnele unei reactii alergice pot include aparitia unei eruptii insotite de mancarime la nivelul pielii, dificultati la respiratie si umflare a fetei sau a limbii. Totusi, in cazul unei pandemii, administrarea vaccinului poate fi oportuna, cu conditia sa fie disponibil imediat un tratament medical corespunzator, in cazul aparitiei unei reactii alergice.

   Aveti grija deosebita cand utilizati Cantgrip:
   – daca ati avut orice reactie alergica, alta decat o reactie alergica instalata brusc, care poate pune viata in pericol, la oricare dintre componentele vaccinului, la tiomersal, oua si proteine de pui, ovalbumina, neomicina (antibiotic) sau zahar. (vezi pct. 6 Informatii suplimentare).
   – daca aveti o infectie severa insotita de febra mare (peste 38 grade C). in acest caz, vaccinarea va fi amanata pana cand va simtiti mai bine. O infectie minora, de exemplu o raceala, nu ar trebui sa constituie o problema, dar medicul dumneavoastra sau asistenta medicala (asistentul medical) va vor spune daca puteti fi vaccinat cu Cantgrip.
   – daca trebuie sa faceti un test de sange, pentru a se cauta dovezi ale infectiei cu anumite virusuri. in primele cateva saptamani dupa vaccinarea cu Cantgrip, rezultatele acestor teste ar putea sa nu fie corecte. Spuneti medicului care v-a recomandat efectuarea acestor teste ca vi s-a administrat recent Cantgrip.

   Daca oricare dintre aceste situatii este valabila in cazul dumneavoastra, SPUNETI MEDICULUI DUMNEAVOASTRA SAU ASISTENTEI MEDICALE (ASISTENTULUI MEDICAL), deoarece vaccinarea ar putea fi nerecomandata sau ar putea fi necesar sa fie amanata. Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau asistentei medicale (asistentului medical) daca aveti o problema legata de sangerare sau daca va invinetiti usor.

   Utilizarea altor medicamente
   Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau asistentei medicale (asistentului medical) daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala sau daca vi s-a administrat recent oricare alt vaccin.
   Nu exista informatii cu privire la administrarea vaccinului Cantgrip in acelasi timp cu alte vaccinuri. Totusi, daca acest lucru nu poate fi evitat, vaccinurile trebuie injectate in membre diferite. in aceste cazuri, trebuie sa fiti avertizat ca reactiile adverse pot fi mai intense.

   Sarcina si alaptarea
   Spuneti medicului dumneavoastra daca sunteti gravida, credeti ca sunteti gravida sau daca vreti sa ramaneti gravida. Medicul dumneavoastra va stabili daca vi se poate administra Cantgrip.
   Pana in prezent, nu exista date disponibile cu privire la utilizarea Cantgrip in timpul sarcinii. Datele obtinute de la gravidele vaccinate cu diferite vaccinuri sezoniere inactivate, nu sugereaza malformatii sau toxicitate fetala sau neonatala.
   Cantgrip poate fi utilizat in timpul alaptarii.

   Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
   Unele dintre reactiile mentionate la pct. 4. „Reactii adverse posibile” pot influenta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje daca prezentati simptome cum sunt ameteli sau oboseala.

   Informatii importante privind unele componente ale Cantgrip
   Acest vaccin contine tiomersal, ca si conservant, si este posibil sa aveti o reactie alergica la acesta.
   Spuneti medicului dumneavoastra daca aveti orice alergie cunoscuta.

   3. Mod de administrare

   Medicul dumneavoastra sau asistenta medicala (asistentul medical) va vor administra vaccinul conform recomandarilor oficiale.
   Vaccinul va fi injectat intr-un muschi (de regula in partea superioara a bratului).
   Adulti, adolescenti cu varsta peste 16 ani si varstnici cu varsta peste 60 de ani.
   Va fi administrata o doza (0,5 ml) de vaccin.

   Copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 10 si 15 ani.
   in prezent, nu este recomandata vaccinarea la aceasta grupa de varsta.

   Copii cu varsta cuprinsa intre 3 si 9 ani.
   in prezent, nu este recomandata vaccinarea la aceasta grupa de varsta.

   Copii cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 3 ani.
   in prezent, nu este recomandata vaccinarea la aceasta grupa de varsta.

   Copii cu varsta sub 6 luni.
   in prezent, nu este recomandata vaccinarea la aceasta grupa de varsta.

   Cantgrip se administreaza intr-o singura doza.

   Daca vi se administreaza mai mult decat trebuie din Cantgrip
   Avand in vedere faptul ca acest vaccin va va fi administrat de catre medicul dumneavoastra sau asistenta medicala (asistentul medical) este putin probabil sa vi se administreze o doza mai mare decat cea recomandata. Pana in prezent, nu s-a raportat nici un caz de supradozaj.
   Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

   4. Reactii adverse

   Ca toate medicamentele, Cantgrip poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
   Ca urmare a vaccinarii pot sa apara reactii alergice, care pot conduce in cazuri rare la soc. Medicii sunt avertizati cu privire la aceasta posibilitate si au disponibil tratamentul de urgenta, care trebuie utilizat in asemenea situatii.
   in studiile clinice cu Cantgrip, majoritatea reactiilor adverse au fost de intensitate usoara si au avut o durata scurta. Reactiile adverse sunt, in general, similare cu cele observate dupa administrarea vaccinului gripal sezonier.

   Frecventa reactiilor adverse posibile prezentate mai jos este definita utilizand urmatoarea conventie:
   – Foarte frecvente (afecteaza mai mult de 1 utilizator din 10)
   – Frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 100)
   – Mai putin frecvente (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 1000)
   – Rare (afecteaza 1 pana la 10 utilizatori din 10000)
   – Foarte rare (afecteaza mai putin de 1 utilizator din 10000)
   – Reactiile adverse prezentate mai jos au aparut la administrarea Cantgrip in timpul studiului clinic efectuat la adulti, incluzand varstnici:

   Foarte frecvente
   – Durere la locul injectarii

   Frecvente
   – Durere de cap
   – Oboseala
   – Febra
   – Dureri musculare sau articulare
   – Frison, raceala, simptome asemanatoare gripei
   – Ameteli
   – Umflare la nivelul ochiului

   De obicei, aceste reactii adverse dispar in 1-2 zile, fara tratament. Daca persista, ADRESATI-VA MEDICULUI.

   Reactiile adverse prezentate mai jos au aparut in zilele sau saptamanile de dupa vaccinarea cu vaccinuri administrate in fiecare an pentru a preveni gripa. Aceste reactii adverse pot sa apara si in cazul administrarii Cantgrip.

   1. Reactii generalizate pe piele, incluzand urticarie (eruptii trecatoare pe piele)
   2. Reactii alergice care, daca nu sunt tratate, pot duce la soc. Medicii sunt avertizati de aceasta posibilitate si au disponibil tratament medical de urgenta, pentru utilizare in aceste cazuri.
   3. Angioedem (umflare a fetei, limbii, buzelor sau gatului)
   4. Durere severa ascutita sau pulsatila de-a lungul unuia sau mai multor nervi
   5. Senzatie de amorteala si furnicaturi la nivelul membrelor
   6. Scadere a numarului de trombocite din sange, care poate duce la sangerari sau vanatai
   7. Vasculita (inflamatie a vaselor de sange care poate determina eruptii trecatoare pe piele, dureri de articulatii si probleme ale rinichilor)
   8. Tulburari neurologice cum sunt encefalomielita (inflamatie a sistemului nervos central), nevrita (inflamatie a nervilor) si un tip de paralizie denumit Sindrom Guillain-Barre.

   Daca apare oricare dintre aceste reactii adverse, va rugam sa-i spuneti imediat medicului dumneavoastra sau asistentei medicale (asistentului medical). Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata in acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra.

   5. Cum se pastreaza?

   A nu se lasa la indemana si vederea copiilor.
   A se pastra la frigider (2-8 grade C).
   A nu se congela.
   A se tine fiola in ambalajul original, pentru a fi protejata de lumina.
   Nu utilizati Cantgrip dupa data de expirare inscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
   Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

   6. Informatii suplimentare

   Compozitie:
   – Substanta activa:
   Antigen de virus gripal*, inactivat, echivalent urmatoarei tulpini:
   Tulpina similara cu A/California/7/2009 (H1N1) (X-179A)…….15 μg HA**, Per doza de 0,5 ml
   *cultivat pe oua de gaina, provenite din colectivitati de gaini sanatoase
   **hemaglutinina

   – Celelalte componente sunt: tiomersal si solutie tampon salina care contine: clorura de sodiu, fosfat monoacid de sodiu dihidrat, fosfat monopotasic, apa pentru preparate injectabile

   Acest vaccin corespunde cu recomandarile OMS si deciziei UE pentru pandemia de gripa.

   Mod de prezentare
   Cantgrip este o suspensie injectabila care se prezinta sub forma unui lichid usor opalescent.
   Cantgrip este disponibil in:
   – Cutii cu o fiola monodoza din sticla incolora a 0,5 ml suspensie injectabila
   – Cutii cu 50 fiole monodoza din sticla incolora a cate 0,5 ml suspensie injectabila

   Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si producatorul
   Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie “Cantacuzino”
   Splaiul Independentei 103, Bucuresti, Romania

   Acest prospect a fost aprobat in Noiembrie 2009.

  Ce medicamente sunt disponibile pentru tratament?

  In unele tari sunt disponibile medicamente antivirale pentru gripa sezoniera care previn si trateaza eficient imbolnavirea. Exista doua clase de antivirale: 1) amantadine (amantadina si remantadina) si 2) inhibitori de neuraminidaza (oseltamivir si zanamivir).

  Unele virusuri gripale dezvolta rezistenta la medicatia antivirala, limitand eficacitatea chimioprofilaxiei si tratamentului. Virusurile obtinute de la cazurile recente de imbolnaviri umane cu gripa cu o noua tulpina de virus gripal A/H1N1 din SUA sunt sensibile la oseltamivir si zanamivir, dar rezistente la amantadina si remantadina.

  Ce masuri de igiena sunt recomandate pentru prevenirea imbolnavirii?

  In lipsa unui vaccin impotriva gripei cu virus gripal nou AH1N1, urmatoarele actiuni pot preveni raspandirea virusului:

   - Acoperiti gura si nasul cu o batista atunci cand tusiti sau stranutati si aruncati batista la gunoi dupa utilizare;

   – Spalati frecvent mainile cu apa si sapun, in special dupa ce stranutati sau tusiti; solutiile pe baza de alcool pentru spalarea mainilor pot fi utile;

   – Evitati atingerea ochilor, nasului si gurii deoarece virusul se poate raspandi pe aceasta cale;

   – Incercati sa evitati contactul strans cu persoane bolnave;

   – Daca va imbolnaviti de gripa, stati acasa si nu mergeti la servici sau scoala, limitand astfel contactul cu alte persoane bolnave

  Daca cineva care a fost in zonele afectate din Mexic, SUA si Canada si se simte rau, ce trebuie sa faca?

  Oricine care a calatorit recent (in ultimele 7 zile) in zonele afectate si prezinta simptome de gripa trebuie sa se adreseze de urgenta serviciului medical cel mai apropiat.

  Surse de informatii suplimentare:

   – Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile – ISBP http://www.cpcbt.ispb.ro/stiri.php?art=63
   – Organizatia Mondiala a Sanatatii: http://www.who.int/en
   – Centrul European de Control al Bolilor: http://ecdc.europa.eu
   – Centrul de Control al Bolilor CDC – Atlanta: http://www.cdc.gov/swineflu
   – Health Protection Agency UK: http://www.hpa.org.uk
   – Institut de veille sanitaire Franta: http://www.invs.sante.fr
   – Public Health Agency of Canada: http://www.phac-aspc.gc.ca/index-eng.php

  – sfatulmedicului.ro

  , , , , , , , , ,


  Articole similare in blogosfera dupa: gripa porcina + ah1n1 + simptome + tratament + reactii adverse

  Flacăra portocalie la Frunzăverde-n moşie. De * succesuri *… « Sfinxul

  Reşiţeanul ajuns la „Urgenţe” în stare de inconştienţă şi semiparalizat după ce s-a vaccinat împotriva gripei porcine. Tânărul şi-a revenit şi, după o săptămână petrecută în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean, a fost externat. ... E o otravă ce acţionează în timp, reacţiile adverse se ascund cu nesimţire dar, insistă nemernicul S Cercel să folosească drept cobai, copiii noştri! Scualena este un precursor de colesterol si hormoni steroizi (mineralocorticoizi, ... ...

  AH1N1: Vaccin contra AH1N1-reactii adverse .

  Vaccin contra AH1N1-reactii adverse . Dureri locale, roşeaţă la locul inţepăturii şi febră mică. Acestea au fost reacţiile adverse raportate in urma testelor cu vaccinul contra gripei porcine, la Institutul Cantacuzino, pe un grup de 300 ... “Reacţiile semnalate au fost, în general locale, la 29% din persoane. Ele au constat în dureri la locul injecţiei, care au dispărut în două-trei zile, fără tratament”, a declarat prof. dr. Viorel Alexandrescu, directorul institutului. ... ...

  Vaccinul anti AH1N1( vaccinul ucigas) nu e in regula « Yoyo's Blog

  Există şi o mare problemă: oamenii nu ştiu posibilele efecte adverse ale vaccinului şi nici ce să facă dacă li se întâmplă ceva (…). Isteria gripei porcine a cuprins România după moartea unui om de televiziune. ... dureri musculare, dureri articulare, simptome asemanatoare gripei. - tiomersalul poate provoca reactii de hipersensibilizare;. - la fel la cei alergici la ou. - se mai enumera reactiile mai rare dar grave: sdr. Guillain-Barre, soc anafilactic. Constatari: ... ...

  BeXXXy [[[www.queenbexy.blogspot.com]]]: AH1N1 GENOCID IN MASA

  In Ucraina, pana acum, daca dam crezare autoritailor (pentru ca se poate muri si de la o gripa obisnuita), 64 de persoane au murit de la AH1N1. In Bulgaria 57. In Romania, deocamdata peste 500 de cazuri, dar nici un deces. Gripa porcina ... ...

  GRIPA PORCINA, intre paranoia si realitate. Streinu Cercel, cel ...

  Vaccinul impotriva gripei porcine a stârnit multe reacţii, unii se opun, alţii îl recomandă. Despre victimele acestui experiment, până în prezent, nu sa facut nici o informare oficială. Totuşi există cazuri, dar... şi acestea rămân ... ...

  Vaccinul impotriva AH1N1 « cabral.ro

  Acum 4 ani de zile a fost gripa aviara….am intrat in contact care aveau acea gripa si n-am patit nimic….in 2009 a aparut gripa porcina….acelasi lucru…n-am absolut nimic…Sunt sanatos tun, nu am absolut nimic….Vrisu creat in laborator pt a control demografic… ... in rest e ca o gripa normala. Acum in ceea ce priveste vaccinul… mi-a spus cineva de la Cantacuzino ca este foarte bun… eu sunt paranoica cu efectele adverse gen greata si urmarile ce vin in urma acesteia… deci… :D ... ...

  Reactii adverse Cantgrip-vaccin AH1N1 antigripal

  sa ma ierte D-zeu dar nu credeam ca o minciuna a putut sa mute capul din loc a mii de oameni din romania peste vreo 2 ani knd va aparea alt virus ve-ti afla adevarul si despre gripa porcina voi nu realizati ca va omorati singuri singuri va ..... la 24 de ore dupa ce am facut vaccinul au aparut intepaturi, mancarimi, arsuri pe diferite parti ale corpului , simptome care apar si dispar, uneori de intensitate mica alteori destul cat sa ma trezeasca din somn; nu m-au ajutat ... ...

  Olteniţenii se înghesuie să facă vaccinul împotriva virusului ...

  Reacţiile adverse sunt neglijabile după cum ne-a asigurat Streinu-Cercel, ministrul secretar de stat. Nu au voie să consume ouă de găină dacă sunt alergici, câteva tipuri de antibiotice şi să nu facă tratamente cu anticoagulante. ... Dar inca nu se stie exact daca acest vaccin este benefic sau nu, si ce reactii adverse pot aparea in timp ,in viitor…Au mai fost si alte gripe, porcine si aviare si nu mi-am facut nici un vaccin antigripal si nu am patit nimic… ... ...

  Razboi întru Cuvânt » “RECOLTA” BOGATA in campania de vaccinare ...

  Desi autoritatile neaga orice legatura intre vaccinul romanesc impotriva A/H1N1 si reactiile adverse sau chiar decesele inregistrate in randul unor romani care s-au imunizat, faptele in sine nu ar trebui trecute cu vederea. ... judetul Prahova, care suferea de afectiuni cardiace, a murit la o zi dupa ce s-a vaccinat impotriva gripei porcine 9 ianuarie – medicul rezident de la dispensarul comunal din Alunis, judetul Cluj , in varsta de 34 de ani, a fost gasit mort a doua ... ...

  AH1N1… sau “Cum să ne căcăm pe noi!” « ce nu se vindecă.. se îndură

  S-a găsit şi subiectul: gluma asta de gripă, denumită cosmetic “Gripa porcină” sau AH1N1. Deci nu mai pot… când aud pe cineva că zice de gripa asta că-i gravă, îmi vine să-i bag ceva ascuţit în ureche. ..... Farmacistii, cand fac medicamentele, scriu si un prospect, pe care scrie foarte clar ce reactii adverse/efecte secundare pot avea, de la f dese pana la f rare. Ala e de datoria pacientului sa-l citeasca, daca nu cumva ii lipseste aceasta abilitate. ... ...

  4 stars - based on 181 facebook reviews.